Chatbot-projektin kotiläksyt

Saskia Salomaa|16 lokakuu 2018

Chatbot-projektien tilaajat säästyisivät monelta vaivalta tekemällä ensin kotiläksyt ja ottamalla vasta sitten yhteyttä chatbot-toimittajaan.

Lekanen toimitusjohtaja Marko Virtanen on seurannut mielenkiinnolla erilaisia chatbot-projekteja ja aiheeseen liittyvää keskustelua. Hänen kokemuksensa mukaan chatbotin hankintaa saatetaan lähestyä kahdella eri tavalla.

Kun joku saa organisaatiossa idean chatbotin hankkimiseen, kootaan ensin eri osastoilta ihmisiä ja sovitetaan kalenterit yhteen. Paikalle pyydetään chatbot-toimittajia ja oletetaan, että palaverin jälkeen sähköpostiin tupsahtaa chatbot-tarjous.

Toisaalta chatbot-hankintaa voidaan käsitellä myös IT-hankkeena, jolloin se ostetaan samoilla spekseillä kuin mikä tahansa tietojärjestelmä.

“Chatbot-projektin tulisikin aina lähteä strategiasta eikä teknologisista valinnoista. Mikä chatbot-projektin liiketoimintatavoite on? Mitä liiketoimintaa se vie eteenpäin?” Marko kehottaa pohtimaan.

Chatbotin hankinta vaatii kuitenkin toimittajaosapuolelta hyvää ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnan luonteesta. Bottia kun ei voi ostaa kliksuttelemalla verkkokaupasta, vaan se pitää räätälöidä asiakkaan tavoitteiden mukaan.

Kun chatbotin tavoite on kirkkaana mielessä, voidaan miettiä teknologiaratkaisuja. Esimerkiksi se, kuinka vaativaan ympäristöön chatbot integroidaan vaikuttaa siihen, millaisen toimittajan kanssa yhteistyötä kannattaa tehdä. Lähtemällä teknologia edellä liikenteeseen saatetaan hyvin päätyä tilanteeseen, jossa chatbot lähinnä raivostuttaa ja tuottaa negatiivisen asiakaskokemuksen.

Kun tavoite on kirkkaana mielessä, on aika ottaa yhtyettä chatbot-toimittajiin. Mutta mitä heiltä kannattaa kysyä? Lue lisää blogistamme! Tai klikkaa alla olevaa kuvaa päästäksesi chatbot-oppaan lataussivuille. Kokosimme oppaaseen paljon sitä hiljaista tietoa, jota meille on kertynyt chatbot-projektin ostamiseen liittyen. 

Kiinnostuitiko? Varaa aika ilmaiseen chatbot-kartoitukseen! 

Jaa tämä julkaisu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Client cases
Chatbot-webinaari

Chatbot-webinaari

20 elokuu 2019

Client cases

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla 5 konkreettista tapaa kehittää asiakaskokemusta verkossa? Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan lisää.

Ota yhteyttä

LEKANE OY

Lars Sonckin kaari 12

02600 Espoo

CEO Marko Virtanen

Tel. +358 (0)400 428 515

CTO Petri Pellinen

Tel. +358 (0)40 586 2444

Sales Antti Vasala

Tel. +358 (0)44 544 6774

antti.vasala@lekane.com