Lekanelaisista esittelyvuorossa Lauri

Lekanelaisista esittelyvuorossa Lauri

Saskia Salomaa|22 helmikuu 2017

Senior Software Engineer Lauri Holmas on ollut Lekanella vuoden. Lauri on ollut softa-alalla pitkään. Ennen Lekanea hän työskenteli Vaisalalla ja F-Securella. Opiskelujen osalta kävi hänelle kävi samoin mitä IT-alalla helposti tapahtuu, työskentely vei mukanaan. ”Sain tietojenkäsittelytieteen kandidaatin paperit kasaan pari vuotta sitten. 15 vuotta siinä meni. Hiljaa hyvä tulee.”

Laurin tehtävät ovat muuttuneet uran aikana. ”Aloitin backend-hommia javalla, sit Node.js:aa, Android-koodia ja fronttihommia. Vaisalalla olinki enempi frontti ku backendiheppu. Nyt vuoden aikana on tullu devopsattua menemään dockerin ja ansiblen kanssa.”

Mitä Lauri kertoo Lekanesta? ”Hyvä mesta tää on mulle ollut. Duunit on mielenkiintosia ja vaihtelua on ollut sopivasti. Koodihommia kaipasin, mut nyt musta on tullu ihan devops-mies. On kiva oppia ja opetella uusia juttuja, varsinkin kun osa on ihan todella uusia muutenkin. Toimiston sijainti Leppävaarassa on hyvä ja tykkään kovasti siitä, ettei seurata tulo- ja menoaikoja vaan enempi sitä että hommat hoidetaan. Toimistolla on kuntosali niin voin jatkaa tapaani käydä työpäivän aikana salilla kuntoilemassa.”

Valtaosan Laurin vapaa-ajasta vie perheen kanssa oleminen. Lisäksi hän käy lenkillä ja lukee kirjoja. Nuoruudessa tärkeä tietokonepeliharrastus on jäänyt vähän taustalle, vaikka on mielessä edelleen: ”Jotenkin pidän itseäni tietokonepelaajana mut en mä ehdi ku ehkä pari tuntia viikossa pelailemaan, niin aika kehno semmonen.”

Lekanelaisia on yhteensä jo 15. Lauri pitää siitä, ettei ole töissä korporaatiossa: ”Pienessä firmassa on kyl pienen fiman etuja. Ei ole raskasta byrokratiaa ja ylimmän johdon juttusille pääsee helposti.” Kuvaavaa on, että tämän jutun kirjoittamista varten Laurin piti erikseen tarkastaa LinkedInistä, että mikä se titteli oikein olikaan.

Pienen henkilömäärän etu on myös se, että yhdessä tekeminen on mutkatonta. ”Pikkujouluja tai muita reissuja on helppo järkätä kun työntekijöitä ei ole niin paljoa. Viime keväänä olimme laskettelureissulla Levillä. Pikkujouluissa käytiin tuulitunnelissa lentämässä.”

Kiinnostaisiko hypätä Laurin työkaveriksi? Laita hakemusta tulemaan LinkedInin kautta!

tagit:

Jaa tämä julkaisu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Client cases
Client cases

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla 5 konkreettista tapaa kehittää asiakaskokemusta verkossa? Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan lisää.

Ota yhteyttä

LEKANE OY

Lars Sonckin kaari 12

02600 Espoo

CEO Marko Virtanen

Tel. +358 (0)400 428 515

CTO Petri Pellinen

Tel. +358 (0)40 586 2444

Sales Antti Vasala

Tel. +358 (0)44 544 6774

antti.vasala@lekane.com