Heli koodaa ja kiipeää

Heli koodaa ja kiipeää

Saskia Salomaa|06 kesäkuu 2017

Front-end developer ja käyttöliittymäsuunnittelija Heli Hintikan on tuonut Oulusta Helsinkiin työ ja huvitukset. Heli on opiskellut sekä kuvankäsittelyä että Oulun yliopistolla tietojenkäsittelyn kandiksi. Vuosien saatossa hän on tehnyt erilaisia hommia mm. ravintola-alalla, sairaalavalokuvaajana ja yrittäjänä. IT-alalle hän päätyi Elisan kesätyön kautta, jossa hän sai ensikosketuksen käyttöliittymien suunnitteluun. Tämän jälkeen hän on toiminut käyttöliittymäsuunnittelijana useissa alan firmoissa. Viime aikoina Heliä on alkanut kiinnostaa myös front-end devaus.

Kun elämä ei ole pelkkää koodausta

Istumatyön vastineeksi Heli pakkaa repun ja lähtee kallioille tai vähintäänkin kiipeilyhalliin. Heli on harrastanut kiipeilyä nyt viitisen vuotta. Miksi aloitit kiipeilyn?

"Näin lapsena telkkarista dokumentin kiipeilijästä joka soolosi hurjan näköisesti rantakallioita ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Ajatus jäi kytemään ja pompsahti mieleeni aika ajoin mutta Oulussa harrastusmahdollisuudet olivat huonot joten se jäi kokeilematta. Helsinkiin muuton jälkeen tapasin miehen joka vei minut kokeilemaan boulderointia. Se suhde meni mutta harrastus jäi ja pysyy. Kiipeily tarjosi minulle etsimääni jännitystä ja elämyksellisyyttä, puhumattakaan siitä että pysyy hyvässä kunnossa siinä sivussa. Itselleni kiipeily on enemmän elämäntapa kuin harrastus", Heli kertoo. 

Heli kiipeää sekä boulderia (matalammilla kallioilla tai kivillä kiipeilyä ilman varmistusköyttä) sekä sporttia (kiipeilyä varmistusköyden kanssa) sisällä ja ulkona. Kiipeilyn lisäksi kallioissa kiehtoo luolailu, eli kiipeily ja ryömiminen maan alla. Sisäkiipeilypaikoista Helin löytää parhaiten Helsingin kiipeilykeskuksesta Tapanilassa tai Pasilan Boulderkeskuksesta. Suomessa Heli on vieraillut yli 40 ulkokalliolla ja -kivellä.

"Erityismaininta pitää antaa Ahvenanmaalle jossa on upeita, uniikkeja boulderointipaikkoja aivan meren rannassa. Suomen lisäksi olen käynyt kiipeämässä ja luolailemassa Norjassa, Ranskassa, Espanjassa, Briteissa, Tsekeissä, Puolassa ja Kaliforniassa."

Mitkä on unohtumattomimpia muistoja kiipeilyreissuilta?

"Norjan Lofootit on ollut kaunein paikka missä olen käynyt, ja siellä olen kiivennyt muutamia useamman köydenmitan reittejä, jotka ovan jääneet mieleen itselleni suurina suorituksina. Ei ole parempaa tapaa viettää juhannusta kuin roikkua 500 metrissä köyden varassa turkoosina kimmeltävän vuonon yläpuolella katsellen merestä nousevia lumihuippuisia vuoria." 

Lekanen kiipeilyporukka kaipaa kovasti koodaavia vahvistuksia! Jos siis haluat tulla mukaan paikkaan, jossa pääset vaikuttamaan sekä työhösi että työpaikkaasi ja vapaa-ajalla kiipeämään yhdessä, lue työpaikkailmoituksemme ja laita viestiä. Voit myös nykäistä Heliä hihasta kiipeilyhallissa, hän kyllä kertoo mielellään, millaisessa paikassa päivänsä viettää. 

Jaa tämä julkaisu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Client cases
Client cases

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla 5 konkreettista tapaa kehittää asiakaskokemusta verkossa? Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan lisää.

Ota yhteyttä

LEKANE OY

Lars Sonckin kaari 12

02600 Espoo

CEO Marko Virtanen

Tel. +358 (0)400 428 515

CTO Petri Pellinen

Tel. +358 (0)40 586 2444

Sales Antti Vasala

Tel. +358 (0)44 544 6774

antti.vasala@lekane.com